Små kanelrullar med dadelkräm – ett sockerfritt och barnvänligt mellanmål som påminner om fattiga riddare. Perfekt till fika eller frukost!
Små kanelrullar med dadelkräm
Rated 5.0 stars by 1 users
Kategori
Frukost/Fika
Serveringar:
1 rulle (ca 7 bitar)
En liten favorit här hemma just nu! Mjuka brödrullar fyllda med en len dadelkräm som smakar kanelbulle, men utan tillsatt socker.
Det är något med kombinationen av krämig fyllning, mjukt bröd och den milda smaken av kanel som gör att dessa små rullar går åt direkt – både hos stora och små.
Vi brukar göra dem till mellis eller som lite extra mysig frukost. Det blir extra kul när barnen får hjälpa till att kavla, bre på krämen och rulla ihop. Skivade i små bitar är de perfekta för små händer att plocka själva.

Ingredienser:
-
1 brödskiva (jag använde grötbröd)
-
2 dadlar
-
1/2 tsk kanel
-
1 msk vatten
-
1/2 dl mjölk
-
Smör för stekning
Gör såhär:
- Kärna ur och ta bort skalet får dadlarna. Om dina dadlar är hårda underlättar det om de får ligga i blöt en stund innan.
Mosa dadlarna och tillsätt kanel och vatten. Blanda till en slät kräm.
Skär av kanterna på brödet och kavla ut brödet så att det blir tunt.
Bred på dadelkrämen och rulla ihop brödet.
Doppa brödet i mjölk och stek i smör i några minuter.
Skiva upp rullen i små bitar.
Tips & info:
För recept i videoformat se här