Små, saftiga muffins att njuta av när som helst.
Grötmuffins med hallon
Rated 5.0 stars by 1 users
Kategori
Frukost / Mellanmål
Serveringar:
24 minimuffins
Dessa grötiga minimuffins med hallon är ett barnvänligt och enkelt recept - perfekt till frukost eller mellanmål.De är naturligt sötade med banan, äggfria som grundrecept men går fint att anpassa med ett ägg om man vill. Havregryn och mandelmjöl gör dem både mättande och näringsrika – en riktig vardagsfavorit hos oss! Mandelmjölet kan enkelt bytas ut mot havremjöl för att passa fler.
En mjuk och mild liten muffins som går hem hos både stora och små!
Ingredienser:
-
1/2 banan
-
2 dl havregryn
-
1 dl mandelmjöl
-
2 tsk bakpulver
-
2 dl mjölk/havremjölk
-
Ca 10 hallon
-
Minimuffinsform
Produkt som använts:
Gör såhär:
Mosa bananen.
Blanda i alla resterande ingredienser.
Antingen blandar du i hallonen i smeten och rör om, eller så kan du även dela i mindre bitar och trycka i varje liten muffins innan bakning.
Ta fram muffinsformen och ställ på en bakplåt eller galler för stadigt underlag. Häll i smeten i formarna.
Grädda i 15-20 min på 200 grader eller tills de fått färg