Pannkaksrutor i ugn med smörstekta päron
Rated 5.0 stars by 1 users
Kategori
Frukost/Mellanmål
Serveringar:
Ca 15 st
Saftiga pannkaksrutor toppade med smörstekta päron – ett riktigt mumsigt mellanmål som hela familjen älskar! Här slipper du stå och steka pannkakor en efter en, istället häller du smeten i en plåt och gräddar i ugnen. Perfekt när tiden inte räcker till och dessutom får du ut ca 15 portioner som enkelt kan frysas in och plockas fram vid behov.
                      Ingredienser:
- 
Smet:
 - 1 banan
 - 2 ägg
 - 2 dl mjölk
 - 2 dl yoghurt
 - 1/2 tsk vaniljpulver
 - 2,5 dl vetemjöl
 - 1 msk olivolja
 - 1/2 tsk bikarbonat
 - 2 tsk bakpulver
 - 
Topping:
 - 1/2 päron
 - 2 msk smör
 
Gör såhär:
- Skala och tärna päronet. Stek bitarna i smör tills de blir mjuka och lätt karamelliserade.
 - Mosa bananen i en stor skål.
 - Tillsätt ägg, mjölk, yoghurt, vaniljpulver, mjöl, olivolja, bikarbonat och bakpulver. Rör ihop till en jämn smet.
 - Klä en plåt (ca 40x32 cm) med bakplåtspapper. Häll i smeten.
 - Toppa med de smörstekta päronen.
 - Grädda i ugnen på 200°C i ca 30 minuter.
 - Låt svalna, skär i rutor och servera – eller frys in för senare.
 
Tips & info:
Se receptet i videoformat här:
✨ Servera med lite yoghurt, kvarg eller färska bär.
✨ Går enkelt att variera med andra frukter, t.ex. äpple eller bär.
✨ Perfekt att packa med på utflykten.