Pannkaksrutor i ugn med banan och smörstekta päron – ett enkelt mellanmål eller frukost som barnen älskar. Lättlagat, frysvänligt och perfekt för hela familjen.
Pannkaksrutor i ugn med smörstekta päron
Rated 5.0 stars by 1 users
Kategori
Frukost/Mellanmål
Serveringar:
Ca 15 st
Saftiga pannkaksrutor toppade med smörstekta päron – ett riktigt mumsigt mellanmål som hela familjen älskar! Här slipper du stå och steka pannkakor en efter en, istället häller du smeten i en plåt och gräddar i ugnen. Perfekt när tiden inte räcker till och dessutom får du ut ca 15 portioner som enkelt kan frysas in och plockas fram vid behov.
Ingredienser:
-
Smet:
- 1 banan
- 2 ägg
- 2 dl mjölk
- 2 dl yoghurt
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 msk olivolja
- 1/2 tsk bikarbonat
- 2 tsk bakpulver
-
Topping:
- 1/2 päron
- 2 msk smör
Gör såhär:
- Skala och tärna päronet. Stek bitarna i smör tills de blir mjuka och lätt karamelliserade.
- Mosa bananen i en stor skål.
- Tillsätt ägg, mjölk, yoghurt, vaniljpulver, mjöl, olivolja, bikarbonat och bakpulver. Rör ihop till en jämn smet.
- Klä en plåt (ca 40x32 cm) med bakplåtspapper. Häll i smeten.
- Toppa med de smörstekta päronen.
- Grädda i ugnen på 200°C i ca 30 minuter.
- Låt svalna, skär i rutor och servera – eller frys in för senare.
Tips & info:
Se receptet i videoformat här:
✨ Servera med lite yoghurt, kvarg eller färska bär.
✨ Går enkelt att variera med andra frukter, t.ex. äpple eller bär.
✨ Perfekt att packa med på utflykten.