En mild och krämig risoni med hackad svamp och parmesan. Lika gott för småfolket som vuxna.
Krämig svamp orzo
Rated 5.0 stars by 1 users
Kategori
Middag
Serveringar:
4 portioner
Den här krämiga orzonin lagade jag senast en regnig eftermiddag när vi alla var lite trötta – och den blev så uppskattad! Rätten påminner lite om risotto men är enklare att laga och tar mindre tid. Risonin blir härligt krämig tillsammans med grädde, svamp och parmesan – perfekt som familjemiddag där både små och stora gillar smaken.
Den går snabbt att göra men smakar som något som fått stå och puttra länge. Servera gärna med en klick crème fraîche eller lite extra parmesan ovanpå.

Ingredienser:
-
400 g risoni
-
2 msk smör
-
4- 5 st kastanjechaminjoner
-
1 rödlök
-
4 dl matlagningsgrädde
-
2 dl vatten
-
1 tärning kycklingbuljong
-
1 dl riven parmesan
Gör såhär:
- Smält smöret i en gryta och häll i risoni. Rör om.
Fräs finhackad lök och svamp tillsammans med risonin.
Häll i grädde, vatten och kycklingbuljong.
Låt puttra på svag värme i 7-10 minuter. Rör om då och då för att pastan inte ska fastna i botten.
Riv i parmesan och servera.