Mjukinsida och krispig yta – dessa laxnuggets med mangopuré är en riktig hit bland små barn, men även god för oss vuxna.
Krispiga små laxnuggets
Rated 5.0 stars by 1 users
Kategori
Middag
Serveringar:
2-4 portioner
Detta recept måste ni bara testa till era små! Laxnuggets som är mjuka på insidan och krispiga på utsidan. Istället för att panera med ägg doppas laxbitarna i mangopuré som ger en extra god och spännande smak.
                      Ingredienser:
- 
2 Laxfiléer
 - 
Mangopuré
 - 
Panko eller ströbröd
 - 
Olivolja (droppa eller spraya över)
 
Gör såhär:
- Skär laxfilerna i små nugget-stora bitar.
 - Doppa varje bit i mangopuré.
 - Vänd sedan bitarna i panko så att de täcks helt.
 - Lägg på en bakplåtsklädd plåt.
 - Tillaga i ugnen på 200°C i 15–20 minuter tills de är gyllene och genomstekta.
 Servera tillsammans med ris eller bulgur och sallad!
Tips & info:
Se receptet i videoformat här