Otroligt goda små äppelgifflar!
Äppelgifflar med smördeg
Rated 5.0 stars by 1 users
Kategori
Mellanmål / Fika
Serveringar:
ca 12-15 beroende på äpplets storlek
Dessa små äppelgifflar är så enkla att baka och blir alltid uppskattade här hemma. Frasiga av smördegen, lagom söta med äpple och kanel – ett perfekt mellanmål att lyxa till vardagen med. Dessutom äggfria och klara på bara 20 minuter.
Se receptet i videoformat här

Gör såhär:
Skär äpplet i mellantjocka ringar.
- Ta bort kärnhuset i mitten på varje ring.
- Dela ringarna på mitten så du får halvmånar.
- Lägg äppelbitarna i en bunke och blanda med kanel.
Rulla ut smördegen och skär i ca 1 -2 cm breda remsor.
- Snurra en remsa smördeg runt varje äppelbit.
- Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i ugnen på 200°C i 15–20 minuter tills de är gyllene och frasiga.