Barnvänlig granola med banan och kokos – perfekt för att ta vara på övermogna bananer. God till frukost eller mellanmål!
Banan & kokosgranola
Rated 5.0 stars by 1 users
Kategori
Frukost / Mellanmål
Har du en banan som blivit lite för mogen? Då är det här granolan för dig! När vi vill variera gröten eller yoghurten hemma brukar jag slänga ihop denna barnvänliga, krispiga granola. Den innehåller bara några få ingredienser och går snabbt att göra. Perfekt till frukost eller mellis – och dessutom fri från tillsatt socker. Den gör mellanmålet & frukosten lite extra god och mättande!
Går bra att förvara i lufttät burk i några dagar!
Ingredienser:
-
1/2-1 banan
-
1 1/2 msk cashewsmör
-
2 dl havregryn
-
1/2 dl kokosflingor
-
1 tsk chiafrön
Gör såhär:
Sätt ugnen på 180 grader.
Mosa bananen och blanda med resterande ingredienser.
Häll ut på ett bakplåtspapper och grädda i ugnen i 5-10 minuter