Mumsiga bitar fyllda med spenat och festaost! Knapriga på utsidan och mjuka och smakrika på insidan.
Spenat- och fetaostrutor
Rated 5.0 stars by 1 users
Kategori
Lunch/Middag
Serveringar:
9-12 rutor
Dessa ugnsbakade rutor med spenat, fetaost och ost är både krispiga på ytan och mjukt krämiga inuti – och brukar gå hem hos både barn och vuxna.
Receptet är enkelt att slänga ihop, kräver få ingredienser och passar perfekt att laga i förväg. De går dessutom utmärkt att frysa in och värma vid behov – perfekt för stressiga vardagar! Servera med rostade rotfrukter och en mild yoghurtsås!
💡 Tips: Eftersom spenat är rekommenderat först då barnet är 1 år är mitt tips att byta ut spenaten till riven zucchini.
📏 Jag använder en form med måtten: 18x28cm.

Ingredienser:
-
2 ägg
-
2,5 dl mjölk
-
1/2 dl olivolja / rapsolja
-
100g fetaost
-
1 dl riven ost
-
2 nävar bladspenat
-
1 msk hackad dill
-
1,5 tsk bakpulver
-
3 dl vetemjöl
-
1/2 tsk salt
-
1 msk parmesan
-
1 msk olivolja
Topping:
Gör såhär:
Vispa ihop ägg, mjölk och olja.
Blanda i fetaost och riven ost.
Hacka bladspenaten och blanda ner i smeten tillsammans med dill.
Tillsätt bakpulver, salt och vetemjöl. Börja med 1 dl vetemjöl i taget.
Smörj en form med olivolja och häll därefter ner smeten.
Ringla över olivolja och toppa med parmesan.
Baka i ugnen på 185 grader i 40 minuter.